Respect

  • Geplaatst op
  • Door Peggy
  • 0
Respect

Laten we het eens hebben over… RESPECT

We besteden allemaal duizenden euro’s aan training en het verkrijgen van allerlei kwalificaties, ook geven we duizenden euro’s uit aan producten en machines (lampen)om alle klanten te voorzien van “de” kleur die ze willen, dat ene glittertje of die ene stempel.

Dan hebben we het nog niet over de kloffie/thee huur gas/water/licht verzekeringen, accountants, belastingen, de lijst gaat maar door!

En dan zien we dat technici 15 of 20 euro in rekening brengen voor een set nagels en vragen we ons af waarom onze branche niet serieus wordt genomen of het respect krijgt dat ze verdient !!

Laten we eerlijk zijn, we weten allemaal dat je niet alleen een product aanbrengt voor €15,00, dat dit productkosten EN minimumloon niet dekt, vooral wanneer je gemiddeld  90 minuten of meer neemt voor een set.

Laten we het over beroepen hebben en ik bedoel niemand hier aanstoot aan, ik maak alleen maar punten. Ieder van ons verdient de kost door te doen wat we kunnen. Ik ben een warehouseplanner, logistiek medewerker, transport planner, order beheerder, werkte in de horeca noem maar op! MAAR daar ben ik allemaal ingerold, had ik geen kwalificaties of eigen risicoverzekeringen nodig.
Ik werd niet gerespecteerd voor het uitvoeren van die taken, maar ik verdiende de kost die mijn gezin hielp.

Advocaten, artsen, leraren moeten allemaal vragen krijgen die hen duizenden kosten en hebben licenties of verzekeringen of beide nodig. Al die carrières krijgen respect van iedereen.

Waarom is het dan anders voor ons als nagelstylisten ??
De kennis en het inzicht die we nodig hebben om behandelingen uit te voeren, komt overeen met wat een arts moet leren, a & p, ziekten, enz.?
De mogelijkheid om met verschillende mensen te praten en hun geheimen te bewaren, is in de lijn van een advocaat/psychiater?
 We informeren klanten dagelijks over wat ze wel en niet kunnen doen met hun nagels, we leren ze op tijd te zijn en wat gebeurt er als ze te laat zijn ... allemaal vergelijkbaar met leraren !! Dus waarom hebben we geen respect als nagelstylisten?

Waarom?? Ik zal je vertellen waarom, omdat we mensen toestaan ​​ons te behandelen zoals we doen. We staan ​​klanten toe om consequent te laat te komen en dan onszelf onder druk te zetten om de service te voltooien voordat de volgende klant arriveert of we skippen onze lunchpauzes maar weer  om onze klanten tegemoet te komen. We wringen ons in bochten om toch iedere klant te voorzien van nagels ook al missen wij daardoor tijd met onze eigen kinderen. Via social media moeten we alles maar over ons heen laten komen, zowel van klanten als van “concullega’s” het wel bekend Nailshaming.
Waarom accepteren wij dat? Respecteren wij ons eigen werk niet?
Onzeker zijn we allemaal maar heb vertrouwen in jezelf en je groei. Kijk niet alleen naar de wereldtoppers in onze business maar ook naar goedlopende salons die “gewone” nagels plaatsten bij “gewone” mensen. Leer daarvan i.p.v nailshamen.

Minimum UUR-loon toegevoegd aan productkosten toegevoegd aan bedrijfskosten toegevoegd aan het maken van winst om opnieuw te investeren in uw bedrijf is het MINIMUM dat je MOET in rekening brengen.

 

Dit is op zijn beurt wat de industrie zal respecteren en klanten weerhoudt om kortingen te vragen !!

Laad je waardige dames op !!! Of waarom ben je in de branche en vraag je je af waarom je geen geld verdient!

Laten we een kleine berekening erop los laten, we gaan voor het gemak uit van een nieuwe set.

Je rekent per nieuwe set

€ 15,00

€ 25,00

€ 35,00

€ 50,00

Productkosten (acryl/gel, acryl-gel, gel polish)

€ 5,00

€ 5,00

€ 5,00

€ 5,00

vijlen, celstofdeppers, vloeistoffen, handschoenen, wegwerp handdoeken

€ 2,50

€ 2,50

€ 2,50

€ 2,50

Koffie/thee afwas, was handdoeken enz.

€ 1,50

€ 1,50

€ 1,50

€ 1,50

verzekeringen

€ 2,00

€ 2,00

€ 2,00

€ 2,00

gas water licht (ook al heb je een salon aan huis moet je dit nog steeds betalen)

€ 1,50

€ 1,50

€ 1,50

€ 1,50

huur (als je een pand huurt)

€ 3,00

€ 3,00

€ 3,00

€ 3,00

accountant/boekhouder

€ 2,00

€ 2,00

€ 2,00

€ 2,00

totaal

-€ 2,50

€ 7,50

€ 17,50

€ 32,50

21% btw

-€ 1,98

€ 5,93

€ 13,83

€ 25,68

UURLOON BIJ gemiddeld 90 min per nieuwe set

-€ 1,32

€ 3,95

€ 9,22

€ 17,12

minimum loon 2020 voor een volwassene ligt op € 9,54 per uur

   

 

Zijn we er dan?
Nee

In deze berekening zijn nog geen workshops/trainingen, reiskosten naar de groothandel, beurzen, abonnementen op vakbladen meegenomen.
Uren op social media, het bijwerken van je webshop, klanten werven, netwerken.

En niet te vergeten de winstbelasting afhankelijk van je inkomen die 1x per jaar betaald dient te worden.
Je hebt nog geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, dus ziek is geen inkomen.
je hebt nog geen pensioen opbouw.

Daarnaast moet je een bijdrage Zorgverzekeringswet (Zvw) betalen. Als je winst uit onderneming hebt, betaal je de bijdrage Zvw over uw winst. 

 

Over ongeschoolde stylisten die thuis aan het hobbyen zijn heb ik het niet en wil ik het ook niet hebben. Ik wil mij niet vergelijken met hen, ik kijk naar alle uren die ik in mij zaak stop als onderneming en wil mij niet meten aan hen.
Ik heb een goedlopende salon mar daar werken we met een topteam heel hard voor.
Onderhandelen over prijzen doen wij niet. Wij leveren een dienst, een luxe, wanneer je dit niet kunt betalen is dat erg jammer voor je maar ik moet ook mijn rekeningen betalen en ben helaas niet in de gelegenheid jouw te voorzien van nagels, daar mijn tijd, kunde en producten in te steken zodat jij kunt pronken zonder daar voor het betalen.
Kleding, schoenen, brood enz. koop je ook niet wanneer je er geen geld voor hebt.

Als je naar de kapper gaat vraag je ook niet om een korting of neem je je eigen verf mee!
Bij de bakker vraag je ook niet of het brood volgende week mag betalen omdat je even krap zit.

 

Maak voor jezelf een bekeringen, bedenk wat jijnodig hebt om in jouw levensonderhoud te voorzien en baseer daar je prijzen op en wijk daar niet van af.

 

Respecteer jezelf en je training.

Klanten ZULLEN je respecteren.
onthoud dat wij het mooiste BEROEP ter wereld hebben.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.