Henna

Informatie over de Henna waar wij mee werken. 

Wij werken Pavan Henna.

“Mijn doel is om onze unieke en prachtige henna voor iedereen beschikbaar te maken, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Ik hoop dat henna-behandelingen een steunpilaar worden van de bredere arena voor schoonheidsboekingen. Föhnen? Manicure? Henna? Zeker! ”- Pavan Dhanjal

Pavan Dhanjal werd geboren in Oost-Londen. 

Slechts vijftien jaar oud, aangemoedigd door haar ouders, creëerde Pavan voor het eerst decoratieve henna-ontwerpen op een familiehuwelijk.
Ze was meteen verslaafd, haar doel direct de best mogelijke beoefenaar van haar gekozen kunstvorm te zijn, en vastbesloten om een ​​unieke stijl te ontwikkelen, met een flair die elders niet beschikbaar was.

Toen de vraag naar haar vaardigheden toenam, en na een Guinness World Record in 2012 een overwinning te behalen (ze voltooide 512 unieke armbanden in een uur, waarbij ze haar record van 2009 versloeg), werd Pavan gevraagd om een ​​pop-up henna-bar te openen in de topwinkel Oxford Circus Store van Topshop.
Het werd enthousiast onthaald en was een enorm succes.

In juni 2018 kreeg Pavan een Britse Empire Medal voor Services to Beauty.
Tegenwoordig leidt Pavan niet alleen naar de huizen van haar vele klanten, maar leidt ze ook een toegewijd en zorgvuldig samengesteld team van hennakunstenaars die in haar bars Selfridges en Harvey Nichols werken.
Ze heeft met iedereen samengewerkt, van Rudimental tot Ellie Goulding, Perrie Edwards en Alesha Dixon, en op maat gemaakte ontwerpen gemaakt voor de catwalkshows van Antonio Berardi en Mannish Aurora.
Nu een wereldwijd merk, blijft Pavan's The Henna Bar groeien met verkooppunten in Londen en het VK, evenals Dubai, New York, Milaan en Parijs. Verdere expansie ligt stevig aan de horizon.
Pavan is ook de auteur van Part-Time Ink, een handleiding voor het maken van moderne henna-ontwerpen thuis.

26 juli 2019 is Pavan naar Nederland afgereisd waar zij 4 mensen heeft opgeleid tot docenten.
Met trost mag ik zeggen dat ik er daar 1 van ben.